Alpinist utilitar de turn

Alpinist utilitar de turn

Alpinist utilitar    Alpinistii utilitari pe turn sunt tehnicieni profesionisti care efectueaza inspectii, lucrari de intretinere si reparatii pe turnuri sau pe sisteme de turnuri. Exista mai multe tipuri de locuri de munca pentru alpinism, cum ar fi lucrul la turnurile radio, ca furnizori de servicii wireless de internet sau lucratori la turnuri ale companiilor de telefonie.

       Alpinistii executa instalatii, inspectii, adica teste regulate si se ocupa de intretinerea antenelor sau a altor sisteme de transmisie – componenta de alpinism fiind doar un aspect al locului de munca. Un alpinist profesionist de turn este de asteptat sa fie calificati in tehnologia de comunicatii.

     Trebuie sa stiti ca meseria de alpinist de turn nu este una usoara. Unele locuri de munca implica ridicarea si remorcarea obiectelor grele si a uneltelor pana la o inaltime corespunzatoare – in vederea instalarii pe turn sau inspectiei.

      Deoarece lucrarile de alpinism implica riscuri la inaltime, programele de instruire adecvate si respectarea reglementarilor sunt cerute de toate companiile care angajeaza alpinisti de turnuri. Aceste abilitati pot fi invatate prin formare profesionala de baza pentru calare, pregatire avansata pentru efort fizic, salvare, planificare in situatii de urgenta si multe altele.

     Daca sunteti nou in industrie, obtinerea unui certificat ce va califica competent in catarari poate fi un pas important in cariera dumneavoastra deoarece nu numai ca ofera cunostinte si tehnici fundamentale, ci furnizeaza si initiativa pe care o aveti si angajamentul de a lucra in aceasta industrie. Multi alpinisti de turn au un trecut in alpinism si se bucura de lucrul in aer liber. Aceste trasaturi sunt esentiale deoarece munca dumneavoastra este adesea la peste 200 de metri deasupra solului – atunci cand va aflati pe teren si va veti confrunta cu tot felul de capricii ale vremii, inclusiv ploaie, zapada, vant si temperaturi extreme.

     O alta conditie a acestei meserii o reprezinta starea fizica buna.

Interventie alpinist utilitar    Natura escaladarii turnului este dificila la inceput. Tehnicienii turnului lucreaza la inaltime pentru ore intregi si trebuie sa aiba puterea si energia necesare pentru a o face in siguranta. Mai mult de atat, in perfecta siguranta trebuie sa se intoarca inapoi la sol atunci cand lucrarea este terminata. Nu uitati ca echipamentul necesar pentru a finaliza o lucrare trebuie urcat in turn, fie pe cablajul alpinistului, fie prin diferite optiuni de ridicare –  acest echipament poate cantari cateva zeci de kilograme.

     Toti alpinistii trebuie sa se antreneze pentru a invata practici de coborare, de coborare in conditii de siguranta, precum si abilitati si cunostinte pentru a face fata situatiilor de urgenta si/sau de salvare deoarece caderea dintr-un astfel de turn poate provoca cele mai negre scenarii. Cu toate astea, unul dintre cele mai bune avantaje, potrivit multor alpinisti de turnuri de elita, este privelistea uluitoare vazuta de sus si satisfactia unui loc de munca bine platit.