Ce este aplinismul utilitar

Ce este aplinismul utilitar

    Alpinismul utilitar este o meserie, nu un hobby.6139872_1_644x461_alpinismutilitarilfov_400

    Echipamentul de alpinism utilitar este special, respecta norme internationale si nu in ultimul rand are un grad mare de siguranta.
    Siguranta in alpinismul utilitar inseamna folosirea unui echipament adecvat si cunoasterea tehnicilor specifice.
    alpinismutilitar39_400Un echipament profesional si o buna cunoastere a modului de lucru inseamna ca alpinistul utilitar stie ce face si mai ales stie sa isi faca munca bine si in siguranta.
    Alpinismul utilitar este o activitate profesionala care face parte din domeniul lucrului la inaltime si se desfasoara pe constructii industriale si civile si in cadrul montan, pe pereti de stanca, zapada si gheata.
    In anumite situatii accesul catre zona de munca este dificil sau costisitor (inchirierea, instalarea unei schele, etc) si singurul mod de lucru ramane alpinismul utilitar. In acest caz se impune cunoasterea metodelor de lucru si folosirea unui echipament de protectie adecvat.
    Lucrul la inaltime este definit legal ca activitatea desfasurata la o inaltime mai mare de 2m, masurata de la talpile picioarelor lucratorului pana la solu sau orice alta baza de referinta artificiala, baza fata de care exista pericolul caderii in gol.
    Ca si in alte tari ale lumii, profesia de alpinist utilitar, "Rope Access" cum este cunoscuta pe plan mondial, face parte integranta din vastul domeniu al lucrului la inaltime.images_03