De ce Alpinism Utilitar

De ce Alpinism Utilitar


   toaletarearboritargoviste1_400 Alpinistii utilitari pot ajunge in locuri care nu sunt accesibile in mod normal. Costurile minime in comparatie cu alte metode de acces si o statistica excelenta privind siguranta muncii conduc la faptul ca multe companii iau in considerare folosirea tehnicilor de alpinism utilitar atunci cand realizeaza ca au o problema de acces la inaltime.

    Integrarea cu succes a tehnicilor de alpinism utilitar in sectoare dificile, cum ar fi industria

1212_400

petroliera (platformele marine) sau industria extractoare de gaze au intarit increderea in aceasta metoda de lucru, dovedind inca o data ca orice lucrare poate fi executata eficient si in siguranta maxima.

 

Principalele beneficii ale alpinismului utilitar:
    Posibilitatile de acces sunt practic nelimitate (inaltime,indiferent de locatie , etc.). Alpinistii utilitari pot lucra in locuri greu accesibile, stramte, etc. unde alte metode nu pot fi folosite. Nu este necesar spatiu liber sau teren drept sub punctul de lucru.
    Deoarece nu se blocheaza caile de acces, cu schele sau aparate mecanizate, nu este afectata functionarea obiectivelor pe durata lucrarilor, iar deranjul cauzat ocupantilor cladirilor, traficului sau pietonilor este minim.
   Datorita eliminarii costurilor pentru mijloace fixe se ajunge la costuri totale reduse comparativ cu metodele clasice de acces.
   Operativitate maxima datorita timpului de instalare si dezinstalare redus.
   Benficiarul contacteaza o singura firma, alpinistii utilitari asigurand atat accesul cat si executia lucrarilor. Companiile de alpinism utilitar din intreaga lume pot asigura lucratori alpinisti precum inspectori, curatitori geamuri, vopsitori, sudori, etc.
 
image005_400